Reagovao na provokacije

Khabiba će žestoko kazniti? Preskočio kavez i počeo udarati Conorov tim

Endin Čaušević

Nevjerovatnu borbu gledali smo jutros na UFC 299 gdje je Khabib Nurmagomedov pobijedio Conora McGregora i tako odbranio naslov lake kategorije.

Međutim, nakon što je McGregor predao meč nastao je pravi haos oko kaveza, a sve je zakuhao Khabib. Dagestanac je ušao među publiku koja ga je žestoko provocirala i počeo da se tuče, a onda su se u sve upetljali timovi ova dva borca i nastao je haos.

Khabib je navodno dobio žestoke uvrede na vjerskoj osnovi i odlučio je skočiti preko kaveza i obračunati se s dijelom publike. Prema prvim informacijama ovo bi moglo žestoko koštati Khabiba, a mnogi špekulišu da postoji mogućnost da ostane bez pojasa.

Ipak, ne treba očekivati da će Khabib dobiti tako žestoke kazne, no najvjerovatnije da će dobiti barem zabranu ulaska u Sjedinjene Američke Države. No, odluku oko ovog haosa koji je nastao nakon meča znat ćemo nešto kasnije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.