Haos u Las Vegasu: Khabib udavio McGregora, a zatim se potukao van oktagona

Odbranio naslov prvaka

Haos u Las Vegasu: Khabib udavio McGregora, a zatim se potukao van oktagona

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov pobijedio je Conora McGregora i odbranio je naslov lake kategorije, ali je nakon meča nastao pravi haos.

Khabib je odmah uspio da baci Conora na pod, vezao mu je noge i imao je potpunu kontrolu borbe u prvoj rundi, ali nije napravio preveliku štetu McGregoru i nije bilo teških udaraca.

Šampion je uzdrmao McGregora sjajnim udarcem na početku druge runde i zatim ga je ponovo bacio na pod i potpuno je dominirao pogađajući ga žestoko na podu, ali se Irac uspio spasiti, ali je pokvareno nedozvoljenim koljenom udario Khabiba, no Dagestanac je imao prednost.

Treća runda donijela je nekoliko dobrih udaraca sa obje strane. Khabib nije bježao i dopuštao je McGregoru da ga pogađa, ali je i on često imao dobar odgovor. Ipak, Irac je imao više značajnih udaraca i ova runda je otišla na njegovu stranu, a ponovo je imao i nekoliko prljavih poteza držajući Nurmagomedova za rukavicu.

Bacanjem na pod Khabib je počeo četvrtu rundu. Uspješno ju je kontrolisao i Conor je predao meč u četvrtoj rundi, a zatim je nastao potpuni haos i tuča. Khabib je ušao u tuču u publici, a zatim se i u ringu desio obračun između dva tima.

U ostalim mečevima bilo je itekako uzbudljivo i vidjeli smo zaista sjajne borbe.

Nekadašnji šampion lake kategorije Tony Ferguson pobjedom se vratio u oktagon. Savladao je Anthonyja Pettisa tehničkim nokautom nakon dvije runde zaista fantastične borbe, a Pettis nije mogao nastaviti zbog loma ruke.

Dominick Reyes je u poluteškoj kategoriji izdominirao Ovincea Saint Preuxa i jednoglasnom odlukom sudija (30-27, 30-27, 30-27) stigao je do 10. pobjede u karijeri (10-0) i polako kreće ka vrhu kategorije.

Top Komentari

VELEZ
ALLAHU EKBER BRAVO KHABIB MASHALLAH
81 18
Ibrakadabara
Ako sumiramo sta je ti pokazao Irac nista svo vrijeme Khabib je bio bolji. Mozemo zamisliti koje su provokacije bile sa strane da je ovaj isao u obracun izvan oktagona.
68 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi