United gubio 2:0, pa preokrenuo

Svi pričaju o potezu Pogbe na poluvremenu utakmice protiv Newcastlea

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda u subotu su na domaćem terenu pobijedili Newcastle sa 3:2 iako su nakon prvog poluvremena gubili sa 2:0.

Crveni đavoli se na početku ove sezone nalaze u veoma teškoj situaciji što se tiče atmosfere u timu, ali rezultata. Newcastle je nakon deset minuta utakmice vodio sa 2:0 i činilo se da je nova katastrofa Uniteda na pomolu.

Međutim, nakon što su otišli na pauzu nešto se promijenilo u igri Uniteda koji je u nastavku zaigrao mnogo bolje. Crveni đavoli su do kraja utakmice uspjeli da dođu do preokreta i pobjede od 3:2 što je oduševilo navijače na Old Traffordu.

Mnogi su pohvalili Josea Mourinha što je Paulu Pogbi u nastavku meča dao nešto defanzivniju ulogu, te je Francuz bio odgovoran za organizovanje napada. To je urodilo plodom u drugom dijelu, no navodno to uopšte nije bila ideja portugalskog stručnjaka.

Naime, The Sun je jutros objavio da je Pogba preuzeo palicu u svlačionici nakon što je Mourinho završio ono što je imao da kaže, te da je predložio da on treba igrati defanzivno i da od njega kreću napadi ekipe. To se ispostavilo kao puni pogodak, a Pogba je dobio velike komplimente za svoju igru u drugom dijelu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.