Došao red i na Adidas

Arsenal ponovo promijenio sponzora: Puma više neće biti na dresovima Topnika!

Endin Čaušević

Arsenal je prije nekoliko godina potvrdio da je završena saradnja s Nikeom, a londonski klub je potpisao ugovor sa Pumom.

Ovaj potez je tada iznenadio mnoge, no Puma je polako počela da se probija u sami vrh gdje su godinama Nike i Adidas. No, nakon nekoliko sezona u Londonu su se ponovo odlučili na promjene jer nije potpisan nastavak saradnje s Pumom.

Arsenal se danas oglasio na društvenim mrežama i putem zvanične stranice, te su potvrdili da Puma naredne sezone neće biti dio ovog kluba. Također, Topnici su objavili da su potpisali saradnju s Adidasom, te da će ova kompanija od 1. jula 2019. godine biti zadužena za opremu Arsenala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.