Arsenalova mašinerija melje sve redom, pukla petarda protiv Fulhama

Šesta pobjeda zaredom za Topnike

Arsenalova mašinerija melje sve redom, pukla petarda protiv Fulhama

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala danas su pobijedili na gostovanju ekipu Fulhama sa 5:1 u meču 8. kola Premiershipa i tako nastavili svoju nevjerovatnu seriju šestom pobjedom zaredom.

Topnici su sezonu počeli sa dva poraza i mnogi su već tada rekli da će ovo biti još jedna sezona za zaborav, ali onda je proradila mašinerija Unaija Emeryja. Arsenal je danas upisao svoju šestu uzastopnu pobjedu, a ekipa s Emiratesa odigrala je zaista spektakularnu utakmicu protiv nemoćnog Fulhama.

Arsenal je do prednosti došao u 29. minuti kada je Monreal asistirao, a mrežu domaćih zatresao je Lacazette. Međutim, u samom finišu prvog dijela Fulham se uspio vratiti. Vietto je odlično pronašao Schurrlea koji je sjajno lobovao Lena za 1:1 i veliko slavlje navijača domaće ekipe.

Međutim, Arsenal je u drugom poluvremenu očitao pravu lekciju iz fudbala ekipi Fulhama. Gosti su do prednosti od 1:2 došli već u 49. minuti kada je sjajan gol postigao Lacazette. Onda smo dvadesetak minuta kasnije vidjeli najljepši detalj na meču. Gosti su odigrali maestralnu akciju, a gol petom na kraju je postigao Ramsey koji je samo minut ranije ušao na teren.

Sve dileme u ovoj utakmici riješene su u 79. minuti. Bellerin je ovaj put upisao asistenciju, a mrežu Fulhama za 1:4 pogodio je Aubameyang koji je današnji meč s počeo s klupe. U samom finišu meča konačnih 1:5 postavio je svojim drugim golom upravo Aubameyang.

Arsenal je trenutno na trećem mjestu sa 18 bodova i ima samo bod manje od Manchester Cityja i Liverpoola koji igraju derbi večeras na Anfieldu. S druge strane, Fulham je na 17. mjestu sa svega pet osvojenih bodova.

Premiership, 8. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fulham - Arsenal 1:5

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bayern Munchen
Puno su bilji bez Ozila,nadam se da ce Ramsey ostati
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi