Španac je dobio i podršku

Stvorio se klan u svlačionici Kraljeva: Poznato koji igrači žele da Lopetegui dobije otkaz

Endin Čaušević

Fudbaleri Real Madrida proteklog vikenda poraženi su na gostovanju protiv Deportivo Alavesa (1:0) što je još jedan pokazatelj da se ovaj tim nalazi u velikoj rezultatskoj krizi.

Nakon poraza od CSKA u Ligi prvaka kraljevski klub je još jednom razočarao svoje navijače šokantnim porazom od Alavesa. Troostruki uzastopni prvak Evrope je u jasnoj rezultatskoj krizi nakon odlaska Zinedinea Zidanea i Cristiana Ronalda, a već se špekuliše da bi Julen Lopetegui mogao dobiti otkaz.

Bivši selektor Španije nije se baš najbolje snašao u Real Madridu na početku ove sezone, te nije poznato koliko će Florentino Perez imati strpljenja za njegove kiksove. Također, španski mediji navode da ni atmosfera u svlačionici nije baš bajna, te da postoji određeni broj igrača koji žele da Lopetegui napusti klub.

Navodno, predvodnik ovog "klana" je Luka Modrić koji je u nekoliko navrata izjavljivao da nije baš zadovoljan stanjem u ekipi. Modriću smeta što Lopetegui često eksperimentiše sa sastavima, a čak ni on nije standardan kao prethodnih sezona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored njega tu je i Marcelo koji je podržao Modrića, te prema njegovom mišljenju Lopetegui nije dorastao zadatku da vodi Real Madrid. No, s druge strane problem im predstavlja kapiten Sergio Ramos koji je nakon poraza od Alavesa jasno stao uz Lopeteguija i pružio mu podršku.

O otkazu Lopeteguija se uveliko piše u španskim medijima, a navodno Florentino Perez već pregovara s mogućim novim trenerima. Kako prenosi madridski AS najveća želja predsjednika Real Madrida je Antonio Conte koji je bez angažmana nakon što je na kraju prošle sezone napustio Chelsea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.