Real je te noći ponižen od Barcelone, a onda je u svlačionicu Kraljeva ušao Mourinho

Za neke najteži poraz u karijeri

Real je te noći ponižen od Barcelone, a onda je u svlačionicu Kraljeva ušao Mourinho

Endin Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho važi za jednog od najboljih trenera svijeta, ali u posljednje vrijeme ne ide mu baš najbolje u Manchester Unitedu. Ipak, mnogi će reći da je najveća "mrlja" u njegovoj karijeri boravak u Real Madridu.

Kraljevski klub je na ljeto 2010. godine odlučio angažovati Mourinha za novog trenera nakon što je portugalski stručnjak s Interom postao prvak Evrope. Godinu ranije u klub je stigao Cristiano Ronaldo, te se očekivalo da će Mourinho napraviti najbolji tim Reala u historiji i pokoriti Evropu, ali na kraju od toga nije bilo ništa.

Prvi šamar i povratak u realnost zadao mu je ljuti rival Barcelona koja je samo nekoliko mjeseci nakon Mourinhovog dolaska demolirala Real Madrid na Camp Nou i slavila sa 5:0. To je bio jedan od najtežih poraza u karijeri ovog trenera, a za pojedine fudbalere kraljevskog kluba vjerovatno i najteži poraz koji su doživjeli u svojim karijerama.

Nekadašnji golman Real Madrida, Jerzy Dudek, koji je tada bio rezerva Ikeru Casillasu otkrio je kakva atmosfera je vladala u svlačionici Kraljeva nakon potopa u Barceloni. Legendarni poljski golman je objasio da su neki igrači čak i plakali, ali da ih je Mourinho potom utješio sa fenomenalnom porukom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U svlačionici je bio haos. Neki igrači su plakali, neki su se svađali, a bilo je i onih koji su samo gledali u pod. Onda je ušao u Mourinho koji je znao da je ovo katastrofa. Stao je ispred nas i rekao da zna da nas boli ovaj poraz, te da igrači Barce slave kao da su osvojili titulu. Ipak, poručio je da ćemo se tek sada boriti za to da im uzmemo tu titulu. Također, rekao je da smo sutra slobodni i da taj dan iskoristimo za šetnju kroz Madrid s porodicama kako bi navijači vidjeli da smo prebrodili poraz i da je to već iza nas. Jednom izjavom nas je oraspoložio i vratio samopouzdanje", izjavio je Dudek.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi