U ligama petice samo je Dijon ovom trenutku u većoj krizi od Reala

Nisu dali gola 473 minute

U ligama petice samo je Dijon ovom trenutku u većoj krizi od Reala

Edmir Škorić

Teško je naći tim u Ligi petica koji je gori od Real Madrida u ovom trenutku, odnosno da je u lošijoj formi, ali ipak postoji jedan.

Pedantni statističari su došli do podatka da je francuski Dijon jedini tim koji je u lošijoj formi od Real Madrida u posljednje vrijeme.

Dijon je 473 minute bez datog gola, što je 28 minuta više od Reala, koji je vezao četiri utakmice bez da je zatresao mrežu protivnika, a to se zaista rijetko dešavalo u povijesti ovog kluba.

Dijon je posljednji put postigao gol 15. septembra u 3:1 porazu od Angersa, a nakon toga su poraženi od Lyoan s 3:0, Strasbourga 3:0 i Amiensa 1:0.

Što se Real Madrida tiče, on je ovog vikenda poražen od Alavesa s 1:0, prije toga od CSKA u Moskvi istim rezultatom u Ligi prvaka, pa je imao 3:0 poraz od Seville, a prije toga je igrao 0:0 s Atleticom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Posljednji gol Real je postigao u remiju s Athleticom (1:1) na San Mamesu, također 15. septembra.

Zanimljivo da je i pored ovakve krize Real samo na dva boda od vodeće Seville u La Ligi, dok Barcelona i Atletico imaju tek bod više. I Barcelona je u ozbiljnoj krizi, no za razliku od izabranika Julena Lopeteguija, Kataonci u svakom meču barem zabiju gol.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi