Konačno igra koliko želi

Paco: Sretan sam, ispalo je dobro što sam otišao iz Barce

Edmir Škorić

Paco Alcacer se preporodio kako je napustio Barcelonu i transfer u Dortmund se ispostavio kao najbolji mogući potez.

Samo što je zaigrao u dresu Borussije, ušao je u golgetersku seriju, a na protekla dva meča zabio je šest golova.

"Istina je da morate donijeti odluke i nakon dvije godine u Barci odlučio sam da krenem dalje. Stvari su sada sjajne, sretan sam i nadam se da će ovako biti i dalje", rekao je Paco.

"Otišao sam iz Barcelone jer sam mislio da će mi u drugom klubu biti bolje. U Barceloni nisam imao minute, želio sam da igram i da budem sretan", poručio je španski napadač.

Razgovor s Valverdeom?

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Odluke koje donosim su isključivo moje. Razgovori s trenerom su privatni, a ja sam tražio da više igram. Ali u Barci imate Lea, Luisa... Teško je tu dobiti pravu priliku. Na kraju, sretan sam što je ovako ispalo", istakao je Alcacer.

U četiri meča ukupno u dresu Borussije postigao je sedam golova, šest u Bundesligi i jedan u Ligi prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.