Kraljevi spremno čekaju da upute ponudu

Real Madrid pomno prati pregovore Cityja i Sterlinga

Real Madrid planira u sljedećoj godini angažovati nekoliko velikih pojačanja, a sada su se pojavile informacije da Kraljevi pomno prate situaciju oko produženja ugovora Raheema Sterlinga sa Manchester Cityjem.

Krilni fudbaler Cityja, Sterling, ulazi u posljednjih 18 mjeseci svog važećeg ugovora sa Građanima, a prema navodima ESPN-a za sada nema informacija da je engleski reprezentativac spreman potpisati produženje saradnje.

Navodno to želi iskoristiti Real Madrid i "povoljno" dovesti Sterlinga u svoje redove ukoliko se situacija oko njegovog novog ugovora sa Cityjem uskoro ne riješi.

Iako i City i Sterling žele nastaviti saradnju, za sada nema nagovještaja da je postizanje dogovora oko novih uvjeta blizu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa druge strane, Real Madrid je itekako zaintersovan za usluge 23-godišnjeg Sterlinga, te bi mogao pokušati realizovati njegov transfer već u januaru. Podsjetimo, Real nije ovog ljeta uspio adekvatno popuniti prazninu nastalu dolaskom Cristiana Ronalda, a Sterling ima dovoljno napadačkih kvaliteta da se nazove velikim pojačanjem za Kraljeve.

Podsjetimo, Sterling je nakon sjajnih igara u Liverpoolu 2015. godine stigao u City za oko 64 miliona eura. U novoj sezoni je već upisao četiri gola i dvije asistencije u sedam premierligaških susreta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.