"U Realu se pali alarm i kada se odigra neriješeno"
(Foto: EPA)

Pellegrini bio pod velikim pritiskom

"U Realu se pali alarm i kada se odigra neriješeno"

Midhat Šljivak

Čileanski stručnjak Manuel Pellegrini imao je tu čast da u jednoj sezoni predvodi madridski Real.

Ovaj 65-godišnjak je u sezoni 2009/2010 predvodio Kraljeve, ali je imao loše rezultate i ostao je bez trofeja. Uručen mu je otkaz, a umjesto njega je stigao Jose Mourinho.

Pellegrini je za španske medije otkrio kakav je pritisak raditi u Realu i da je to jedan od najtežih poslova u svijetu fudbala.

"Pritisak u Realu je isti za sve. Teško je voditi taj tim jer čak i neriješen rezultat u nekoj utakmici pali alarm u timu", rekao je Pellegrini, koji je stao u odbrano trenera Julena Lopeteguija.

"Ima potrebno iskustvo i siguran sam da će podići tim. Igrači su ti koji moraju da rade svoj posao na terenu. Real ima igrače svjetske klase, ali i dobre alternative", uvjeren je Pellegrini.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Takođe, čileanski stručnjak smatra da je Cristiano Ronaldo trebao završiti karijeru u Kraljevskom klubu.

"Njegovim odlaskom Real je izgubio dosta golova. Iznenadio me je odlukom o odlasku. Trebao je završiti karijeru u Realu. Nije isto imati u timu Balea i Ronalda, Cristiano je taj koji je pravio razliku", istakao je aktuelni menadžer West Hama.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi