"Objasnit ću vam zbog čega će Džeko zauvijek biti u sjeni Aguera što se tiče Manchester Cityja"
Bh. napadač je odigrao 130 utakmica za Građane u Premiershipu, ali je čak 56 puta ulazio s klupe za rezervne igrače

Lescott za engleske medije

"Objasnit ću vam zbog čega će Džeko zauvijek biti u sjeni Aguera što se tiče Manchester Cityja"

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Džeko ostao je ljubimac navijača Manchester Cityja iako je napustio ovaj prije tri godine kada je potpisao za Romu. Međutim, bivši igrač ovog tima Joleon Lescott vjeruje da će Džeko uvijek biti u sjeni Sergija Aguera koji je prema njemu "krivac" što bh. napadač nije imao veću popularnost na Etihadu.

Džeko je ostavio neizbrisiv trag u historiji Manchester Cityja i jedan je od najzaslužnijih što je ovaj klub došao do dvije titule prvaka Engleske. Međutim, Lescott vjeruje da bi Džeko bio vjerovatno najpopularniji igrač u historiji ovog kluba da nije igrao u isto vrijeme kao i Sergio Aguero.

U intervjuu za engleske medije Lescott je izjavio da izuzetno cijeni Edina Džeku, te da mu je žao što će zauvijek biti u sjeni Aguera. Bh. napadač je odigrao 189 utakmica za City i postigao je čak 72 gola. U Premiershipu je nastupao 130 puta, a čak 56 puta je ulazio s klupe. Zbog toga Lescott vjeruje da Džeko ne može biti ispred Aguera.

"Džeko je skoro pola odigranih utakmica za City ulazio s klupe i znam da je mrzio kada su za njega govorili da je super zamjena. Čak znam da si ga i ti pitao jednom oko toga i više nikada nije htio pričati s tobom iako si ugledni novinar. Bio je džoker s klupe i on to jedini nije shvatao. Uvijek će biti u sjeni Aguera", rekao je Lescott, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Najbolji primjer toga je ona nevjerovatna utakmica protiv QPR-a kada smo gubili sa 2:1, a onda preokrenuli na 3:2 i osvojili titulu. Džeko je zaslužan za to jer je dao gol za 2:2, ali to niko ne pamti već se sjećaju gola za pobjedu kojeg je dao Aguero. Eto, to je samo jedan od primjera što je on u sjeni Argentinca. Mancini i Pellegrini su ga često rotirali i to mu je jako smetalo bez obzira da li bi dao četiri gola ili bio loš. Jednostavno da nije Aguera on bi bio najpopularniji igrač u historiji kluba, ali ovako je samo u sjeni".

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harisss
Gospodo Englezi, nikada niste bili prvaci evrope iako je to bila Danska, Cehoslovacka pa cak i Grcka, idemo dalje, jednom ste na guracku bili svjetski prvaci. Strukom u premijer shipu haraju latinosi, Talijani, Francuzi a vi harnog trenera nemate. A kazete da ste kolijevka fudbala. Vasa fudbalska strategija se zove skaci, pucaj, trci, bosanski receno vas fudbal je najbolje nazvati glavinjanje. Da ovisite o domacim igracima i trenerima vasa liga bi bila u rangu Skotske ili npr Ceske. P.S. ne razumijete se ni u drago kamenje jer da nije tako prepoznali bi DIJAMANTA a ne kepeca sa staklenim nogama.
68 7
Ismet_Hadziosmanovic
Lescott bravče, Dzeko kralj
36 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije