Izrežirao zanimljivu priču

Prevarant godine: Meksikanac izmislio da igra za Juventus, davao i intervjue...

Pokušaj, ne gubiš ništa. To je vjerovatno parola kojom se vodio mladi Meksikanac po imenu Dionicio Farid koji je odlučio - izmisliti svoju nogometnu karijeru.

Na društvenoj mreži Instagram pomenuti Dionico je izrežirao kako je zapravo nogometaš i to, ni manje ni više, nego Juventusa. Javnosti je predstavio kako je rodom iz Oaxaca i da je u U20 tim italijanskog velikana stigao nakon što su ga skauti zapazili na turniru u SAD-u, a da stvar bude gora na njegovu priču su padali i meksički novinari, kojima je davao intervjue, govorio o utakmicama koje nikad nije ni igrao.

Imao je Dionico na svom profilu i fotografije s treninga Juventusove mlade momčadi, koje su nastale tako što je svoju glavu stavljao na tijelo nekog od stvarnih igrača, a cijela prevara je otkrivena nakon što su Bianconeri saopštili kako u timu, niti u jednoj selekciji, nemaju uopšte Meksikanca.

Shvativši da je raskrinkan, Dionicio je zaključao svoj Instagram profil koji je brojao gotovo 16.000 "fanova", a trenutno niko ne zna ni gdje je. Jedno je sigurno, u Italiji nije bio niti je ikada igrao za klub poput Juventusa.

Sve što je lijepo, kratko traje...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.