Odabrao je tim sačinjen od najboljih igrača s kojima je imao priliku igrati, ali zanimljivo da je u svojoj karijeri ovaj iskusni defanzivac nosio samo dresove Hannovera, Werdera i Arsenala.

Samo dvojica u ekipi

Mertesackerov tim iz snova probudio bijes kod navijača Arsenala

E. Čaušević

Bivši fudbaler Arsenala, Per Mertesacker, na kraju prošle sezone odlučio je da je vrijeme za odlazak u penziju i priznao je da njegovo tijelo jednostavno više ne može igrati za visokom nivou.

Mertesacker je nedavno proslavio svoj 34. rođendan i mnoge je iznenadio prošle sezone kada je najavio odlazak u penziju. Međutim, ovaj njemački fudbaler odlučio je ostati u Arsenalu, a londonski klub ga je nagradio trenerskim mjestom u omladinskim kategorijama.

Korpulentni Nijemac u Arsenal je stigao 2011. godine iz Werdera, a prije toga igrao je još samo za Hannover gdje je ponikao. Također, za reprezentaciju Njemačke je igrao deset godina, a oprostio se od nacionalnog tima kada su 2014. godine postali prvaci svijeta.

U razgovoru za engleske medije Mertesacker je odlučio izabrati najbolji tim sačinjen od igrača s kojima je imao priliku igrati. Ono što je razočaralo navijače Arsenala jeste da se na ovoj listi nalaze samo dva igrača ovog tima.

Mercesackerov tim iz snova: Robert Enke, Clemens Fritz, Philipp Lahm, Laurent Koscielny, Naldo, Hanno Balitsch, Torsten Frings, Diego, Mesut Ozil, Miroslav Klose, Claudio Pizarro.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.