Kako je Fabregas uništio Carrickov transfer u Arsenal: Telefon mi više nikada nije zazvonio...

Zanimljiv detalj iz karijere

Kako je Fabregas uništio Carrickov transfer u Arsenal: Telefon mi više nikada nije zazvonio...

Nekadašnji vezni fudbaler Manchester Uniteda Michael Carrick izdao je ovih dana autobiografsku knjigu u kojoj se prisjetio mnogih zanimljivih detalja iz karijere.


Carrick je između ostalog rekao da je patio od velike depresije nakon poraza u finalu Lige prvaka od Barcelone i da zbog toga nije želio ići na Svjetsko prvenstvo koje mu je uvijek bilo san.

Sada inostrani mediji prenose još jedan zanimljiv dio njegove autobiografije, onaj koji se odnosi na propali transfer u Arsenal.

Bilo je to na ljeto 2004. godine. Carrick je trebao preći iz West Hama u redove tadašnjeg šampiona Arsenala, ali mu je sve propalo zbog Cesca Fabregasa.

"Na putu prema kući mobitel mi je ponovo zazvonio, zvali su iz Arsenala. Htjeli su da se sastanem sa Wengerom. Pošto sam prolazio pored njegove kuće, brzo smo dogovorili da se vidimo. U roku od sat vremena bio sam kod njega. Štipao sam se, nisam mogao vjerovati da je istina. Da li se ovo stvarno dešava? Jesam li stvarno blizu potpisa ugovora za nepobjedive koji su upravo završili sezonu u kojoj su nepobjeđeni?", prisjetio se Carrick pa nastavio:

"Pričali smo sat vremena. Uglavnom su bile fudbalske teme. Arsenal je tog vikenda igrao utakmicu Community Shielda protiv Manchester Uniteda, a Wenger je razgovarao sa mnom sat vremena. Znači, mora da je stvarno baš zainteresovan za mene? 'Hajde da sklonimo Cardiff sa puta, pa ćemo se vidjeti u ponedjeljak', rekao mi je kada sam izlazio iz kuće".

Ipak, iako je Carrick čitavu nedjelju čekao Wengerov poziv, nije ga dočekao. Ustvari, njih dvojica se više nikada nisu čula, a razlog je Fabregas.

Naime, španski fudbaler je toliko dobro igrao na tom meču da je oduševio Wengera koji više nije želio Carricka u timu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Fabregas je odigrao odlično, ali nisam tome pridavao značaj. Sjedio sam u nedjelju kući i čekao sam Wengerov poziv kako bismo se dogovorili za ponedjeljak. Ali, čekao sam i čekao taj poziv koji nikada nije stigao. Umjestov toga, otišao sam narednog dana na trening West Hama i tada me je pozvao agent. Poručio mi je da se čuo sa potpredsjednikom Arsenala Davidom Deinom. Pustio mi je poruku koju je dobio od njega. 'Žao mi je, Wenger je rekao da nam ne treba Carrick. Fabregas je prošao. Izvinite, dogovor otpada".

Carrick je kasnije, kako sam kaže, bio slomljen, ali ipak nije dugo brinuo jer je još jedan velikan htio da ga dovede - Tottenham. Ubrzo je postao član Pijetlova gdje je igrao dvije godine prije nego što je prešao u Manchester United.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi