Ko je Arsenalov junak iz sjene?

Sa Torreirom je sve bolje

Ko je Arsenalov junak iz sjene?

Arsenal ove sezone pod vodstvom Unaija Emeryja igra kao preporođen i u seriji je od devet uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima.

Topnici su samo 'zabrljali' na početku sezone kada su izgubili od Manchester Cityja i Chelseaja, a potom su vezali šest pobjeda u prvenstvu, dvije u Evropskoj ligi i jednu u Carabao Cupu. Epilog svega je četvrto mjesto u Premier ligi i samo dva boda manje od Cityja, Chelseaja i Liverpoola (20).

I dok svi pričaju o Aubameyangu i Lacazetteu, rijetki spominju 22-godišnjeg urugvajskog zadnjeg veznog Lucasa Torreiru.

Bivši igrač Sampdorije pravi je Arsenalov junak iz sjene, jer su Topnici s njim na terenu daleko uspješniji nego kada ne igra. To pokazuje i statistika koja kaže da je Arsenal u 442 minute bez Torreire ove sezone primio čak 10 golova, a postigao devet.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S druge strane, Topnici su sa Torreirom u igri (548 minuta) postigli 20 golova i primili samo tri, što je dovoljan dokaz da je Arsenal njegovim dovođenjem nakon Svjetskog prvenstva učinio pravi potez.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi