Gazda Atlante javno poručio Arsenalu: Morat ćete utrostručiti ponudu!

Almiron navodno na meti Topnika

Gazda Atlante javno poručio Arsenalu: Morat ćete utrostručiti ponudu!

Predsjednik Atalanta Uniteda Darren Eales je demantovao navode da je sve spremno za januarski transfer "dragulja" njegove ekipe Miguela Almirona u Arsenal.

Otočki mediji su prošle sedmice prenijeli informacije da je transfer Almirona u Arsenal gotovo dogovoren, te da će ga Topnici realizovati čim se otvori zimski prelazni rok.

Pominjala se cifra od oko 11 miliona funti, za ofanzivnog veznjaka koji od dolaska u MLS pruža fantastične partije, ipak iz Atalante sada poručuju da će Arsenal morati izdvojiti puno više novca za ovog 24-godišnjeg Paragvajca.

Inače, u prvim špekulacijama o Alimironovom transferu je ime predsjednika Atlante Darrena Ealesa bilo pogrešno napisano ("Eagles"), a on je sada za jedan američki radio poručio: "Dvije su stvari koje otkrivaju da su te vijesti čista glupost - ja sam Eales, a ne Eagles... Druga je navodna cijena od 11 miliona funti jer će biti potrebno barem tri puta toliko da bih ja uopšte ustao iz kreveta i razmislio o ponudi i transferu Almirona. Svi su znali, kada su vidjeli tu cifru, da su to gluposti".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Almiron je karijeru počeo u paragvajskom Cerro Portenu iz kojeg je 2015. godine prešao u argentinski Lanus. Upravo je iz Lanusa pretprošle zime stigao u Atlanta United za nešto manje od osam miliona eura.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti