Nije to nimalo normalno, cifre koje se spominju su prenapuhane, ali nogometno tržište je iz godine u godinu sve luđe i zato ne čudi što City planira čitav budžet odvojiti za jedno pojačanje

Mbappe im velika želja

Došla neka luda vremena: City odlučio da čitav budžet usmjeri za kupnju Francuza!

Edmir Škorić

Uprava Manchester Cityja spremna je kompletan budžet namijenjen za transfere poslati u Pariz.

Čudesni dječak Kylian Mbappe je pokazao da je trenutno najveći nogometni prosperitet i kao takvog bi ga svi željeli i onaj ko dobije Mbappea dobit će, usudimo se reći, veliku i uspješnu budućnost.

Standardno, svi velikani su uključeni u praćenje Mbappea, ali prema današnjim informacijama s Otoka, bogati vlasnici Cityja žele da sruše rekord i da PSG-u ponude čak 290 miliona funti za Francuza.

Izvještaji kažu da je City za 19-godišnjeg tinejdžera spreman da plati "100 posto od svog proračuna za narednu sezonu". Cifra koja se gore spomenula je zaista prenapuhana, ali kako se odvijaju stvari na nogometnom tržištu, to i ne čudi.

Građani su poznati kao veliki potrošači ovih posljednjih nekoliko godina, a kupnja Mbappea za 290 miliona bi bila pravi bum u svijetu nogometa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.