"Messiju smo ponudili tri puta veću platu, ali on nije želio ni da čuje za to"
Građani su čak preko Pepa Guardiole pokušali nagovoriti Messija da dođe na Etihad, ali Argentinac je odbio sve njihove nevjerovatne ponude i na kraju je ostao vjeran Barceloni.

Odbio Manchester City

"Messiju smo ponudili tri puta veću platu, ali on nije želio ni da čuje za to"

E. Čaušević

Argentinski fudbaler Lionel Messi prošle sezone produžio je ugovor s Barcelonom iako se dugo špekulisalo da bi mogao napustiti katalonski klub.

Messi se najviše povezivao s prelaskom u Manchester City koji nije štedio kada je novac u pitanju, ali na kraju nisu uspjeli nagovoriti Argentinca da dođe na Etihad. Predsjednik uprave ovog kluba, Khaldoon Al Mubarak je priznao da je čak u sve to uključio i Pepa Guardiolu.

Čelnici engleskog kluba pokušali su iskoristiti Guardiolin dobar odnos s Messijem, te su mu poručili da svim silama pokuša nagovoriti jednog od najboljih igrača svijeta da dođe u City. Ipak, na kraju to nisu uspjeli uraditi iako su pokušali na sve načine to ostvariti.

"Leo Messi je jedini igrač kojeg sam želio, a nisam uspio dovesti. Tražili smo čak od Guardiole da priča s njim i pokuša ga nagovoriti da dođe. Nudili smo mu tri puta veću platu od one koju zarađuje u Barceloni, ali Messi nije želio ni da čuje za to", poručio je Al Mubarak.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ratip irats
Barsa je puno uradila za Mesija u djetinjstvu i covjek zna to da cijeni i postuje... Bravo majstore...
33 3
Seva1956
Nije visok ali je NAJVEĆI SVIH VREMENA.
30 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi