Čovjek koji je otkrio Mbappea poručuje: Već ove godine zaslužuje Zlatnu loptu
(Foto: EPA) Kylian Mbappe je ove sezone odigrao sedam utakmica u dresu PSG-a (Ligue 1 i Liga prvaka), te je postigao 10 golova i upisao četiri asistencije.

Da li je u pravu?

Čovjek koji je otkrio Mbappea poručuje: Već ove godine zaslužuje Zlatnu loptu

Mladi, 19-godišnji Kylian Mbappe je već sada velika zvijezda i jedan od najboljih fudbalera svijeta.

U PSG-u i ove sezone pruža sjajne partije, u sedam utakmica je postigao 10 golova i uspisao četiri asistencije, a bio je i jedan od najzaslužnijih za zlato Francuske na Mundijalu u Rusiji.

Postigao je Mbappe gol i u finalu Mundijala, ali je nagrada za najboljeg igrača SP-a pripala Luki Modriću, dok se Francuz zadovoljio priznanjem za najboljeg mladog fudbalera turnira.

Kylian Mbappe se našao u konkurenciji i za najboljeg svjetskog igrača do 21 godine po izboru France Footballa, ali i među 30 kandidata za prestižnu Zlatnu loptu.

Podsjetimo, Mbappe je nakon sjajne sezone u Monacu, prošlog ljeta stigao u PSG, a u omladinski pogon Kneževa ga je doveo Souleymane Camara.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Camara, nekadašnji šef "odjela za regrutovanje" u Monacu smatra da Mbappe već ove godine zaslužuje Zlatnu loptu.

"Ako ćemo biti potpuno objektivni, dao bih mu Zlatnu loptu već ove sezone, bez sumnje", poručio je Camara za RMC Sport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi