Postao bi legenda u Atletico Madridu

Griezmann: Znam zbog čega tako jako želim osvojiti Zlatnu loptu

Endin Čaušević

Francuski napadač Antoine Griezmann u nekoliko navrata priznao je da mu je velika želja i san da osvoji Zlatnu loptu i bude proglašen za najboljeg igrača svijeta.

Griezmann je često u pričama igrača koji bi jednog dana s trona mogli skinuti Lionela Messija i Cristiana Ronalda, a francuski napadač vjeruje da ima predispozicije da bude najbolji igrač svijeta. On je poručio da mu je to san da uradi u dresu Atletico Madrida jer je svjestan da bi mu to u madridskom klubu donijelo status besmrtnosti.

"Osvajanje Zlatne lopte u dresu Atletico Madrida je sada moj san. Znam da bi na taj način ostao upisan u historiji kluba i iskreno se nadam da će me pamtiti po sjajnim igrama. Uvijek sam bio ambiciozan i optimističan i zbog toga vjerujem da jednog dana mogu doći do titule najboljeg igrača svijeta", rekao je Griezmann.

Francuski napadač prije svega želi da dokaže mnogima da mu je mjesto u samom vrhu jer se često osporavaju njegove kvalitete. Također, ukoliko kao igrač Atletica dođe do Zlatne lopte onda će postati prvi fudbaler u historiji ovog kluba koji je to postigao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.