Nikola Kalinić objasnio gdje je pošlo po zlu
Nikola Kalinić je minulog ljeta napustio Milan i prešao u Atletico Madrid. Za Jorgandžije je do sada upisao četiri nastupa u La Ligi, ali se još nije upisao u strijelce.

Epizoda za zaborav na San Siru

Nikola Kalinić objasnio gdje je pošlo po zlu

Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić iza sebe nema sezonu koje će se rado sjećati. Zbog neslaganja sa selektorom Dalićem je poslan kući sa Mundijala u Rusiji, a njegov transfer iz snova u Milan se pokazao kao potpuni promašaj.

Kalinić je prošlog ljeta najavljen kao veliko pojačanje za Milan u koji je stigao iz Fiorentine za 25 miliona eura. Hrvatski napadač je na San Siro stigao na posudbu sa opcijom otkupa ugovora, ali je u prošloj sezoni postigao tek šest golova, što je učinak kojim čelnici Rossonera nikako nisu mogli biti zadovoljni.

Ovog ljeta je Kalinić napustio Milan i prešao u Atletico Madrid, ali tvrdi da ništa ne zamjera Rossonerima i ističe da se jednostavno stvari nisu poklopile.

"Za mene je sve bilo jako teško. Nisam mogao biti na pripremama sa ekipom tokom predsezone. Trenirao sam sam u Splitu čekajući da se transfer realizuje", izjavio je Kalinić za španski AS, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Stigao sam u klub kada je sezona već počela. Imao sam puno problema sa povredama... Milan je veliki klub koji je navikao na borbu za trofeje i koji ne želi čekati na rezultate. Međutim, tog ljeta je stiglo 11 novih igrača i potrebno je vremena da se nešto izgradi".

"Svjedno, Milanu želim sve najbolje. Zaslužuju se boriti za Ligu prvaka. Gattuso je nevjerovatan trener. Izvan fudbala je pravi šaljivdžija, ali na treninzima i utakmicama on daje sve od sebe i želi da mu se igrači oduže na isti način. Pritišće vas. On je 'lud', ali na dobar način. Sjajna je osoba i mislim da Milan može daleko dogurati sa njim", prokomentairsao je Kalinić na kraju i svog bivšeg trenera.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi