TOŠK je hit sezone. Izabranici Ajdina Mrguda igraju sjajno i lijepa sportska priča dolazi iz Tešnja. Navijači su uz svoje ljubimce i svi se pitaju koji su dometi ove momčadi...

Minimalac TOŠK-a

TOŠK nastavio sa pobjedama, Hasić s penala 'srušio' Igman

Samir Mlaćo

TOŠK je i dalje hit nove sezone Prve lige Federacije BiH. Danas je tim iz Tešnja savladao na svom terenu neugodni Igman iz Konjica sa minimalnih 1:0 i sada se nalazi na četvrtom mjestu sa 19 osvojenih bodova, koliko ima i trećeplasirani Olimpik. 

Prvu priliku domaći su imali u osmoj minuti, ali je Šabanović spasio goste. Nakon toga pokušao je i Kalesić, no golman gostiju Kolak brani.

Igman je uzvratio u 40. minuti preko Oglečevca, golman Bošnjak brani i na pauzu se odlazi pri rezultatu 0:0.

Odmah početkom drugog dijela trener domaćih Ajdina Mrguda pravi izmjenu. U igru je ušao Nuhanović, a izašao Mace, što se pokazalo kao pravi potez.

U 53. minuti Dizdarević je pokušao za domaće, Rastoder izbija sa gol linije. Četiri minuta kasnije penal za domaće. Oboren je rezervista Nuhanović, kapiten Šerif Hasić precizan i domaći navijači su mogli da slave.

Nakon toga vrijedi izdvojiti prlike za Koprivicu kod domaćih, te Albijanića za goste, ali ostalo je 1:0.

Prva liga FBiH, 10. kolo:

NK TOŠK - FK Igman Konjic 1:0

NK TOŠK: Bošnjak, Koprivica, Mace, Rastoka, Kalesić, Omanović, Jovanović, Dizdarević, Hasić, Kitanović, Škrijelj.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Igman: Kolak, Đurić, Savinović, Aljetić, Kašić, Šabanović, Carvalho, Oglečevac, Rastoder, Žerić, Handžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.