Dizdarević i Mace donijeli novu pobjedu TOŠK-u

Tri pogotka u Tešnju

Dizdarević i Mace donijeli novu pobjedu TOŠK-u

S. Mlaćo

TOŠK i Orašje danas su odmjerili snage u posljednjem susretu 8. kola Prve lige FBiH. Pobjedu su na kraju slavili domaći rezultatom 2:1.

U prvom poluvremenu vidjeli smo jedan pogodak, ali ne baš kvalitetan nogomet. TOŠK je prvi put zaprijetio u osmoj minuti kada pokušaj Kalesića brani golman gostiju Kurbašić. Nakon toga pokušao je i Dizdarević, ostalo je 0:0.

Mreže su mirovale do 31. minute kada Dizdarević donosi slavlje domaćim navijačima, te postavlja konačan rezultat prvog poluvremena. Na početku drugog dijela dosta uzbuđenja. Najprije u 54. minuti lijepa akcija TOŠK-a, a Mace trese mrežu Labudova sa Save za 2:0.

Nisu domaći navijači ni prestale da slave, a gosti su uzvratili. Prgić je matirao Bošnjaka i bilo je jasno da ćemo do kraja gledati otvoren meč.

Ipak, ostalo je 2:1 i domaći su upisali četvrtu pobjedu ove sezone, a Orašje tek treći poraz.

Prva liga FBiH, 8. kolo:

NK TOŠK - HNK Orašje 2:1 (1:0)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK TOŠK: Bošnjak, Hasanbašić, Kurdić, Mace, Kalesić, Jovanović, Dizdarević, Hasić, Kršić, Kitanović, Škrijelj.

HNK Orašje: Kurbašić, Fačić, Đurčević, Šabić, Mikić, Marošević, Marković, Mujčić, Prgić, Lugavić, Đukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi