Računajući i Keitu koji se danas povrijedio, Liverpool ima čak sedam povrijeđenih igrača i Kloppu neće biti lako u narednom periodu.

Nijemac u problemu

Povrede zadaju glavobolje Kloppu pred duel protiv Zvezde

Trener Liverpoola Jurgen Klopp našao se u problemima pred susrete protiv Huddersfielda u Premiershipu i Crvene zvezde u Ligi prvaka.

Nakon što je već ranije ostao bez Mohameda Salaha i Sadija Manea koji su se povrijedili, Kloppu sada zadaje probleme i povreda Nabyja Keite.

Igrač koji je stigao ljetos iz Red Buill Leipziga povrijedio se tokom susreta za Gvineju protiv Ruande u kvalifikacijama za Afrički kup nacija. U pitanju je povreda butnog mišića, ali za sada nije poznato koliko je sve to ozbiljno.

Inače, doktori Liverpoola sada u ambulanti imaju čak sedam pacijenata, a obzirom da je prvi naredni susret već u subotu, morat će se potruditi da barem jednog ili dvojicu osposobe.

Naravno, ovo bi mogle biti koliko-toliko dobre vijsti za Zvezdu koja će sredinom naredne sedmice gostovati na Anfieldu, ali obzirom da Liverpool ima barem 20-ak dobrih igrača, ne mora značiti da će Zvezdi biti išta lakše.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.