Shaqiri: Znao sam šta me čeka kada sam došao u Liverpool
Švicarski fudbaler je imao ljetos mnoge ponude, ali na kraju je odlučio da karijeru nastavi na Anfieldu iako je znao da ga tu čeka žestoka konkurencija i vjerovatno "grijanje" klupe.

Svjestan da se mora dokazati

Shaqiri: Znao sam šta me čeka kada sam došao u Liverpool

E. Čaušević

Švicarski reprezentativac Xherdan Shaqiri na kraju prošle sezone je napustio Stoke i odlučio je karijeru nastaviti u dresu Liverpoola.

Shaqiri je imao nekoliko zanimljivih ponuda iz Engleske i ostatka Evrope, ali na kraju je završio u Liverpoolu iako je znao da ga tu čeka žestoka konkurencija. Švicarac igra na poziciji koju je "zabetonirao" Mohamed Salah i sigurno je da ne može biti zadovoljan minutažom na početku sezone.

Međutim, švicarski fudbaler je poručio da je bio svjestan šta ga očekuje kada dođe u Liverpool. Shaqiri je dodao da Jurgen Klopp ne mora stalno raditi oko njega kako bi on bio sretan jer zna da se svojim radom mora dokazati svom treneru.

"Klopp ne treba da brine jesam li ja sretan ili ne. Zadovoljan sam kako se odvija sve u Liverpoolu i bio sam svjestan šta me čeka ovdje. Sigurno da nisam zadovoljan minutažom jer svaki igrač želi što više da igra, ali ima još mnogo utakmica pred nama. Imao sam dosta drugih ponuda, no Liverpool je bio izazov koji sam želio probati", rekao je Shaqiri.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi