Član zlatne generacije Veleža

Zrinjski nije zaboravio Franju Vladića

Samir Mlaćo

Franjo Vladić Kulje rođen je na današnji dan 1950. godine u Mostaru, član zlatne generacije mostarskog Veleža iz sedamdesetih godina, posebno legendarnog trojca BMV (Bajević - Marić - Vladić), odigravši 700 utakmica bio je strijelac 300 golova.

Igrao je za sve reprezentacije bivše države, a posebno se pamti njegov gol Englezima na Wembleyu.

Nakon igračke karijere Franjo Vladić Kulje bio je trener svih uzrasta u Nogometnoj Školi HŠK Zrinjski i pomoćni trener HŠK Zrinjski Mostar, Kulju su na njegov rođendan ispred HŠK Zrinjski Mostar posjetili Dragan Perić, Vladimir Skočajić Taramba, Drago Bokšić i Stipo Jurić i uručili mu  loptu i dres HŠK Zrinjski s brojem deset.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.