"Podcijeniti Želju bilo bi pogubno za nas"
Blaž Slišković vjeruje da njegovi igrači sutra neće zakazati i da će odigrati dobru utakmicu u derbiju 14.kola Premijer lige koji sutra igraju u 15h protiv sarajevskog Željezničara.

Baka vjeruje kako će Željo s Odovićem skoro izaći iz krize

"Podcijeniti Želju bilo bi pogubno za nas"

U prostorijama HŠK Zrinsjki danas je održana press konferencija na kojoj se povodom sutrašnjeg derbija 14. kola Premijer lige okupljenim novinarima obratio Blaž Baka Slišković trener Plemića koji je najavio sutrašnji susret.

"Radili smo kvalitetno i odmorili ekipu tijekom ovih mini priprema. Dosta igrača se žalilo na umor, no to smo uspjeli riješiti" - otpočeo je Baka i nastavio:

"Vidljivo je da je atmosfera održana na visokom nivou i raspoloženje kod sviju je zadovoljavajuće. Radili smo u atmosferi koja nam može garantirati dobar period koji je pred nama. Siguran sam da nećemo zakazati kada su volja i htijenje u pitanju. Od prve minute ćemo željeti pobjedu i pozitivan rezultat. To mi daje optimizam da možemo izaći iz utakmice kao pobjednici. Respektiram Želju jako, oni su nam posljednjih godina glavni konkurenti. Ekipa je to s potencijalom i kvalitetom. Sad su u maloj krizi ali sam siguran da s trenerom kao što je Odović, trenerom koji je i više nego kvalitetan,  mogu izaći iz krize. Nadam se da to neće biti sutra, u svakom slučaju ekipa koja se nikako ne smije podcijeniti. Samo maksimalnim trudom možemo doći do pozitivnog rezultata. Raduje me što su svi moji igrači svjesni težine sutrašnje utakmice i onoga što nam eventualna pobjeda može donijeti" - rekao je Blaž Slišković.

"Svaki bod je važan, posebno protiv direktnih konkurenata. Prvenstvo neće biti riješeno sutra iako pobjeda Sarajeva i eventualni poraz Želje bi sutra sugerirali da je prvenstvo riješeno, ali i naša pobjeda nas ostavlja uz bok Sarajevu. Ipak, mislim da nije pametno praviti kalkulacije. Posebno kada je kraj još predaleko. Analizirat ćemo sve poslije utakmice. Derbi je kao i svaka druga utakmica, mora se maksimalno potruditi kao i u svakom drugom susretu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dotakao se trener Zrinjskog i situacije s ozlijeđenim nogometašima.

"Situacija s ozlijeđenim još uvijek nije bajna. Nema ni Perišića zbog kartona. Pezer i Šovšić i dalje su vani. Bekić je na 30,40% spreme. Nećemo nikoga forsirati. Imamo novog kondicijskog trenera koji je preuzeo brigu oko tih igrača koji se oporavljaju i vjerovat ćemo njegovoj procjeni. Do tad ne računamo ni na jednog igrača koji nije 100% spreman. Nećemo više eksperimentirati, koristit ćemo samo zdrave i spremne nogometaše. Vjerujem da kadar kojim raspolažemo može iznijeti teret ovih šest preostalih utakmica proljetnog dijela. Raduje me što je Veselinović skoro potpuno unutra, oslobađa se straha od duela. On namj potreban u svakom slučaju ali kao igrač koji može igrati cijeli susret, a ne da ga koristim 15-20 minuta po susretu". - završio je Blaž Slišković najavu sutrašnje utakmice koja se igra na stadionu pod Bijelim Brijegom u 15h.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi