Romi danas ništa nije išlo, mada je imala svoje šanse, a dvije dobre, posebno onu u nastavku meča, propustio je bh. reprezentativac Edin Džeko

SPAL slavio u Rimu

Veliki promašaj Džeke i veliko razočarenje Rome

Edmir Škorić, foto: EPA

Roma je u devetom kolu italijanske Serije A poražena od SPAL-a sa 2:0.

Vučica je tražila četvrtu uzastopnu pobjedu u prvenstvu kako bi se primakla samom vrhu, ali dožvijela je sramotu i nimalo prijatan poraz od nezgodne ekipe SPAL-a.

U 38. minuti je dosuđen penal za goste, a Peetagna je realizovao najstrožu kaznu. Penal je skrivio Pellegrini i može biti sretan što nije isključen.

U 56. minuti SPAL iz kornera dolazi do drugog gola, a strijelac je bio Bonifazi.

Imala je Roma svoje šanse, naravno, ali nije imala svoj dan. Nije ga imao ni naš Edin Džeko, koji je imao u prvom dijelu priliku jedan na jedan, a kasnije i nevjerovatan promašaj s par metara od gola gostiju.

Sve u svemu, blijedo izdanje Rome koja s 14 bodova ostaje na šestom mjestu, a vodeći Juve ima čak 10 bodova više i utakmicu manje, pošto kasnije dočekuje Genou.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.