City se ponovo sjetio Džeke, ali se Dijamantu neće svidjeti nadimak koji je dobio

Proglašen super zamjenom

City se ponovo sjetio Džeke, ali se Dijamantu neće svidjeti nadimak koji je dobio

Endin Čaušević

Manchester City se često na svojoj zvaničnoj Facebook stranici sjeti bh. napadača Edina Džeke koji je s dosta uspjeha nosio dres kluba s Etihada.

Džeko je ostavio neizbrisiv trag u Manchester Cityju za koji je nastupao skoro pet godina. Bh. napadač je napustio Etihad na ljeto 2015. godine kada je potpisao za Romu gdje je postao ikona kluba s Olimpica.

City se i danas sjetio Dijamanta, odnosno utakmice koja se igrala na današnji dan prije šest godina. Tada su Građani u gostima pobijedili WBA sa 2:1 na krilima Edina Džeke koji je donio preokret svojim golovima u samom finišu utakmice.

Džeko je ušao u igru 79. minuti, a onda je s dva gola donio tri boda svom timu. Ipak, bh. napadaču se sigurno neće svidjeti nadimak "super zamjena" jer nikada nije volio na Etihadu da ga tako zovu. Ipak, u ovom meču je upravo to bio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DarkLord
Ma ovaj Mancini ga je mogao ukopat za sva vremena, njegovim neopravdanim stavljanjem Dzeke na klupu... sreća pa mu vise nije trener...
10 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi