Real je ostvario još jednu uvjerljivu pobjedu, ali Katalonci u imali puno problema, pa su tek u produžetku došli do trijumfa nad Joventutom

ACB liga

Pangos imao svoj dan, Barca se provukla, Real razbija rivale

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida i Barcelone bez većih su problema ostvarili pobjede u 6. kolu ACB lige.

Real Madrid je pred svojim navijačima i prema očekivanjima razbio San Pablo Burgos sa 90:77.

Od samog početka meča je Real diktirao tempo igre, imao rezultatsku prednost, ali gosti nisu dozvoljavali da se tako brzo sve riješi. Nakon prve dionice je bilo 21:19, ali u drugoj Kraljevi idu na dvocifrenu prednost.

Ipak, opet je na poluvremenu bilo 'tu negdje' u smislu rezultata, pa je on glasio 42:36. U jednom trenutku je u trećoj dionici Burgos poveo, no onda je počeo raspad, pa ja Real na kraju slavio visoku pobjedu i ima 6-0 na početku sezone.

Llull je s 19 poena bio najbolji kod Reala, 14 je ubacio Carroll, a 13 Rudy Fernandez. Na drugoj strani Vlatko Cancar je ubacio 24 poena, dvocifren je bio i Goran Huskić (10).

Barceloni je bilo teže da dođe do pobjede protiv Joventuta, ali i Katalonci su sada na omjeru 6-0.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Uz malo sreće i Joventut je mogao do pobjede, ali Katalonci su uspjeli da opravdaju ulogu favorita, mada su se zaista namučili i pravo dramatično je bilo u zadnjih nekoliko minuta. Uspjeli su domaći tek u produžetku da dođu do pobjede rezultatom 94:92.

Pangos je imao svoj dan i ubacio je čak 33 poena u pobjedi Barce, Singleton 15, Claver 14 i Seraphin 11 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.