Barca u Istanbulu do druge uzastopne pobjede

Katalonci slavili protiv Darusafake

Barca u Istanbulu do druge uzastopne pobjede

E. Škorić

U 4. kolu Eurolige Barcelona je, kao gost, sa 79:71 savadala domaću Darussafaku.

Barca je fantastično otvorila meč i stigla brzo do dvocifrene prednosti (13:3), da bi na kraju prve četvrtine bilo 23:18.

Gosti iz Katalonije su vodili 47:40 na poluvremenu, ali je do kraja treće dionice Darussafaka uspjela da okrene rezultat u svoju korist i da povede 64:58.

Ipak, sastav Svetislava Pešića ponovo uzima stvari u svoje ruke, ubacuje u brzinu više i dolazi do druge pobjede u Euroligi, dok je Darussafaka na omjeru 1-3.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Cris Singleton je sa 18 poena vodio Barcu do pobjede, poen manje ubacio je Ante Tomić, dok je Thomas Heurtel ubacio 13 poena. U domaćem timu je Michael Eric ubacio 17, a pored njega dvocifren je bio jedino još Stanton Kidd.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi