Mourinho je bio pod pritiskom otkaza i njegova ekipa je trebala pobjedu što je na kraju i ostvarila.

Premiership, 10. kolo

Crveni đavoli bolji od Evertona na Old Traffordu

Fudbaleri Manchester Uniteda pobijedili su na Old Traffordu Everton sa 2:1 u okviru 10. kola Premiershipa.

Crveni đavoli i njihov trener Jose Mourinho bili su pod velikim pritiskom pobjede obzirom na niz slabih rezuultata i na kraju su do trijumfa došli čak i lakše nego to rezultat govori.

Poveli su sredinom prvog poluvremena, tačnije u 27. minuti kada je Paul Pogba pogodio za 1:0. Prvo je promašio penal, ali je nakon toga ipak prikucao loptu u mrežu. To je bio i konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku meča već u trećoj minuti Martial postiže novi gol u ovoj sezoni za prednost od 2:0. Ipak, do kraja susreta Everton je uspio da smanji rezultat na 2:1 i to golom Sigurdssona sa bijele tačke u 77. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester je ipak do kraja bez većih problema uspio da zadrži prednost i da osvoji tri boda koja su ga lansirala na 8. poziciju sa 17 bodova, odnosno jedno mjesto ispred Evertona koji je ostao na 15 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.