Nakon večerašnje utakmice Milan i Sampdoria su izjednačeni na tabeli Serije A, a oba tima imaju po 15 bodova iz 10 utakmica (Foto: EPA)

Tri boda Milanu

Revija preokreta i trijumf Rossonera protiv Sampdorije

Midhat Šljivak

Fudbaleri Milana pobijedili su na San Siru Sampdoriju sa 3:2 u susretu 10. kola Serije A.

Zanimljiv meč viđen je u duelu ovih ekipa, a na kraju su Rossoneri nakon dosta preokreta došli do tri boda.

Dobro je Milan ušao u meč i u 17. minuti golom Cutronea dolaze do vodstva od 1:0, ali je radost domaćih igrača i navijača kratko trajala.

Već četiri minute kasnije Sampa je izjednačila, a pogodio je Saponara (1:1). U 31. minuti potpuni preokret, a ovog puta je pogodio Quagliarella za vodstvo gostiju iz Genoe od 1:2.

Ipak, Milan je u 36. minuti izjednačio. Cutrone je ovog puta asistent, a pogodak za 2:2 postiže Gonzalo Higuian.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a Rossoneri u 62. minuti dolaze do gola koji im je donio tri boda. Pogodio je Suso za konačan rezultat meča od 3:2.

Serie A, 10. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan - Sampdoria 3:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.