Bivši napadač Milana u Kini podsjetio na stare dane
Navijači Rossonera će Alexandre Pata najviše pamtiti po pogotku protiv Barcelone nakon samo 24 sekunde igre, koji spada među top 5 najbržih pogodaka u historiji najelitnijeg evropskog fudbalskog takmičenja

Pato nije zaboravio postizati golove

Bivši napadač Milana u Kini podsjetio na stare dane

S. Grebović

Alexandre Pato je crveno-crni dres nosio od 2007. do 2013. godine, a za Rossonere je u 117 utakmica postigao 51 pogodak.

Osim za Milan, Pato je još nastupao za Corinthians, Sao Paulo, Chelsea i Villarreral iz kojeg je 2017. godine prešao u redove kineskog Tianjina za koji nastupa i danas i to sa velikim uspjehom u posljednje vrijeme.

Naime, sinoć je bivši igrač Milana postigao hat-trick u uvjerljivom trijumfu svoje ekipe u gostima kod Guangzhoua od 6:2.

Pato je pogađao u 7., 70. i 81. minuti susreta, a posebno je bio atraktivan drugi pogodak kada je loptu kroz noge proturio jednom protivničkom igraču prije nego što će maestralno šutirati i pogoditi sa nekih 18 metara.

Sa ova tri pogotka stigao je do brojke od 14 golova u Kineskoj Super ligi, čiju listu predvodi nedostižni Wui Lei sa 23 postignuta pogotka.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi