Gledajući poene, Tavaresov učinak je pristojan, otprilike 10 poena po meču, no skokovi i blokade su ga izdvojili od ostalih i zasluženo je najbolj igrač mjeseca oktobra u Euroligi

Oduševio skokovima i blokadama

Tavares najviši igrač s MVP priznanjem u Euroligi

Edmir Škorić

Walter 'Edy' Tavares MVP je prvog mjeseca nove sezone Eurolige.

Tokom proteklog mjeseca oktobra košarkaš Real Madrida je imao prosjek od 10.3 poena, 9.5 skokova i tri blokade po utakmici. Skokovi i blokade su presudile u njegovu korist kada je izbor MVP-a mjeseca u pitanju.

S 220 centimetra, postao je najviši igrač koji je stigao do MVP nagrade.

U susretu protiv Budućnosti u posljednjem meču Eurolige Tavares je ubacio 10 poena uz 14 skokova, a njegova ekipa je u četiri kola upisala četiri pobjede.

Tavares priliku za novu dobru partiju ima u petka kada će Real gostovati Žalgirisu u Kaunasu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.