Martial je, podsjećanja radi, član Manchester Uniteda od 2015. godine kada je stigao iz Monaca za 60 miliona eura (Foto: EPA)

Pohvalio svog saigrača

Matić: Nikome ne bih dodavao loptu da mogu trčati kao Martial

Vezni nogometaš Manchester Uniteda Nemanja Matić oduševljen je karakteristikama koje posjeduje njegov saigrač Anthony Martial.

U ljetnom prijelaznom roku Martial je bio na pragu odlaska s Old Trafforda. Francuz se dovodio u vezu s brojnim klubovima, no, srećom po Manchester United, na kraju je ostao i svojim igrama u posljednje vrijeme pokazuje da bi mogao biti jedan od najboljih igrača u Premier ligi.

Kako je na posljednje tri utakmice dao četiri pogotka i direktno uticao na osvajanje sedam bodova, ravnodušan nije ostao ni Nemanja Matić koji o Martialu ima samo riječi hvale.

"Sjajan je, ali potrebno mu je veće samopouzdanje. Ono će svakako rasti ako bude nastavio da postiže golove, a prema mom mišljenju mogao bi da bude i jedan od najboljih igrača lige. Brz je, odličan s loptom, ima sve što je potrebno jednom igraču Manchester Uniteda", izjavio je Matić, pa dodao:

"Da ja imam sposobnost da trčim brzo s loptom kao on, ne bih nikome dodavao i svaku utakmicu bhi postizao gol", dodao je Matić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Martial je član Manchester Uniteda od 2015. godine kada je stigao iz Monaca za 60 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.