(Foto: EPA) Raheem Sterling je u Manchester City stigao 2015. godine iz Liverpoola za oko 49 miliona funti, a njegov aktuelni ugovor sa "Građanima" vrijedi još godinu i pol.

Nevjerovatne cifre...

Raheem Sterling postaje najplaćeniji Englez svih vremena

Brojni otočki mediji su prenijeli vijest da je Raheem Sterling konačno odlučio i da je postigao usmeni dogovor sa čelnicima Manchester Cityja o produženju saradnje.

Tako je Sterling pristao na uslove novog ugovora koji mu je ponuđen na Etihadu, a čini se da je isti bilo jako teško odbiti.

Nekadašnji fudbaler Liverpoola bi trebao u narednim danima ili sedmicama i ozvaničiti petogodišnje produženje sa Manchester Cityjem svojim potpisom, a tada će postati i najplaćeniji engleski fudbaler svih vremena.

Raheem Sterling prema akutelnom ugovoru sa Cityjem koji traje još godinu i pol sedmično zarađuje 180.000 hiljada funti, ali će potpisom novog ugovora njegova sedmična primanja skočiti na čak 300.000 funti (oko 345.000 eura).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kako će njegov novi ugovor važiti do 2023. godine, on bi na Etihadu u narednih pet godina trebao zaraditi nevjerovatnih 82 miliona eura.

Ukoliko su pisanja engleskim medija tačna, Raheem Sterling će postati i treći najplaćeniji igrač u Premier ligi, iza Alexisa Sancheza i Mesuta Ozila.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.