Topnici su nastavili veliku seriju bez poraza. Nakon današnje utakmice ona je povećana na devet utakmica i Arsenal je kanidat za sami vrh (Foto: EPA)

Derbi bez pobjednika

Lacazette spasio Arsenal poraza od Liverpoola

Midhat Šljivak

Arsenal je u derbiju 11. kola Premier lige Engleske na Emiratesu dočekao Liverpool, a na kraju je ovaj meč završen neriješenim rezultatom, 1:1.

Otvoreno se igralo sa obje strane od prve minute i pravo je čudo kako golova u prvih 45 minuta nije bilo. Doduše u 18. minuti Sadio Mane je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda koji nije postojao i Liverpool je oštećen u ovom slučaju.

Potom je za goste odličnu šansu imao i Van Dijk, ali je Leno spasio Arsenal, da bi zatim uzvratio i Arsenal preko Lacazettea i Aubameyanga.

Arsenalu je potom također poništen gol, ovog puta opravdano, a prvo poluvrijeme završeno je pogođenom stativom od strane Van Dijka.

Nastavak meča je ipak donio golove, a do vodstva prvi dolazi Liverpool. Igrala se 61. minuta kada je James Milner pogodio za prednost Redsa od 0:1.

Arsenal je već u narednom napadu umalo izjednačio. Udarac Torreire nažalost po damaće navijače nije precizan.

Van Dijk je potom propustio veliku šansu da u 74. minuti dotuče Redse koji na kraju ipak stižu do jednog boda. U 82. minuti Lacazette je sve sam uradio i pogodio je za konačnih 1:1.

Treba istaći da je bh. fudbaler Sead Kolašinac igrao do 81. minute meča.

Premiership, 11. kolo:

Arsenal - Liverpool 1:1

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.