Sigurno je da će se velika borba voditi na vrhu tabele, ali i samom dnu. Do sada je najviše pokazao mostarski Velež

Do kraja polusezone još dva kola

Uzbudljivo u Prvoj ligi FBiH: Velež jesenji prvak, N. Travnik jednom nogom u nižem rangu

Samir Mlaćo

U Prvoj ligi FBiH ništa novo. Mostarski Velež uspješno je prošao još jednu prepreku. Rođeni su slavili na gostovanju kod Viteza 3:0, te tako nastavili pobjedničku seriju. 

Izabranici Ibre Rahimića zaista djeluje nezaustavljivo, a ako uzmemo u obzir da na svakom susretu imaju veliku podršku armije navijača, onda je jasno da su Rođeni već sada glavni favorit za prvo mjesto. Pobjedom u Vitezu osigurali su titulu jesenjeg prvaka dva kola prije kraja polusezone.

Drugoplasirani Olimpik konačno je zablistao. Na Otoci je pao slabašni Slaven (4:0) koji nije pokazao mnogo, pa Olimpik nastavlja svoju bitku sa Veležom. Trećeplasirana Zvijezda lakše od od očekivanog savladala je TOŠK 3:0. Gosti su djelovali blijedo i izgubljeno, a domaći su sve njihove greške iskoristili. Junak je sa tri pogotka bio Ognjen Jaćimović.

U Goraždu nije bilo pogodaka (0:0). Domaći su učinili sve da dođu do važna tri boda protiv Rudara, no gosti su pokazali zbog čega su četvrtoplasirana momčad lige.

Jedinstvo je bilo na pragu pobjede u Jajcu (2:2). Vodili su izabranici Vlade Jagodića 2:0, imali sve u svojim rukama, no domaći se nisu predavali i a kraju su osvojili vrijedan bod. Evidentno je da u redovima Jajčana mnoge stvari ne štimaju, pa je na Mračaju očekivati buran prelazni rok.

Igman i Orašje su podijelili bodove (1:1), a zadovoljniji svakako mogu biti gosti. Bratstvo je lagano došlo do pobjede protiv Bosne (4:0), te nastavilo seriju dobrih igara na svom terenu. Na drugoj strani, podmlađenu ekipu Bosne do kraja sezone očekuje grčevita borba za opstanak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Vrijednu gostujuću pobjedu slavila je Čapljina protiv fenjeraša Novog Travnika. Bilo je 1:0 za goste koji su tako došli na 17 bodova, dok je Novi Travnik ostao na samo četiri i jednom nogom se Novotravničani nalaze u nižem rangu.

Kada je lista strijelac u pitanju, nezaustavljivi napadač Veleža Nusmir Fajić postigao je čak 17 pogodaka, Mirnes Salihović (NK Slaven) devet, a Ognjen Jaćimović (NK Zvijezda) 8.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.