Olimpik bez problema protiv Slavena
Olimpik se ovom pobjedom vratio na drugo mjesto Prve lige FBiH, dok Slaven zauzima 12. mjesto

Uvjerljiva pobjeda tima sa Otoke

Olimpik bez problema protiv Slavena

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Olimpik je danas na svom terenu ugostio Slaven te slavio sa sigurnih 4:0 i vratio se na drugo mjesto Prve lige FBiH.

Tim sa Otoke je ubilježio sedmu pobjedu ove sezone, a na samom startu domaći su zaprijetili preko Muminovića i Jusufija, no mreža gostiju se nije zatresla.

Na prvi pogodak čekalo se do 22. minute kada nakon kornera defanzivac Emir Jusić pogađa mrežu Slavena i na semaforu je pisalo 1:0.

Olimpik je nastavio sa incijativom, međutim gosti su na pauzu lako mogli pri rezultatu 1:1. U sudijskoj nadoknadi Mujić je izašao sam na Bandovića, ali nije pogodio.

Domaći sjajno otvaraju drugo poluvrijeme. Najprije u 49. minuti Jusufi glavom pogađa za 2:0, a pet minuta kasnije Kišić koristi grešku golmana Slavena i lagano pogađa za 3:0.

U 70. minuti Pavlović nije iskoristio sjajnu šansu za domaće, ali već u narednom napadu Osmanović pogađa za 4:0.

Prva liga FBiH, 13. kolo:

FK Olimpik - NK Slaven 4:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Olimpik: Bandović, Milović, Jusić, Pehar, Osmanović, Muminović, Jusufi, Sadiković, Stojanović, Bibić, Kišić.

NK Slaven: Brezičanin, Todorović, Majdančić, Trumić, Salihović, Šemić, Mešinović, Gogić M., Gogić F., Doljančić, Mujagić.

Top Komentari

HRASNO_1921_HRASNO1921
Bravo Olimpik ! Sve karte baciti na ulazak u PLBIH, pa da Sarajevo kao grad ima tri kluba u ligi, dok vecina nema ni dva, daj da imamo mi tri, vehlež neka se takmici po livadama gdje mu je i mjesto, samo zbog onog kolektivnog onanisanja prije par godina ...
13 39
1981mostar
miskeeeeee kmeeeeee
11 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi