Mignolet je na Anfield stigao iz Sunderlanda, te je jedno vrijeme bio prvi golman tima s Anfielda, no mnogobrojni kiksevi na golu su ga udaljili s tog mjesta

Viera želi ojačati konkurenciju među stativama

Nica zainteresirana za dovođenje Mignoleta

S. Bošković

Francuski prvoligaš Nice zainteresiran je za dovođenje golmana Liverpoola Simona Mignoleta u januarskom prijelaznom roku.

Belgijski golman već je šest sezona na Anfieldu, no prvo je dolaskom Kariusa izgubio mjesto startnog golmana na stativama, a nakon odlaska njemačkog golmana na Anfield je stigao Allison Becker, te je bilo jasno da će Mignolet svoju šansu dobijati samo u kupovima.

Prema pisanju britanskih medija, trener Nice Patrick Vieira želi da pojača konkurenciju na golu, te je ovaj klub spreman poslati službenu ponudu Liverpoolu.

Nica je primila 14 golova u 12 ligaških utakmica ove sezone, no čini se da Vieira nije previše zadovoljan trenutnim golmanskim opcijama u vidu Waltera Beniteza i Yoana Cardinalea.

Mignoleta ugovor s Liverpoolom veže još dvije i pol godine, te je gotovo pa sigurno da ga Redsi neće prodati dok ne nađu zamjenu na njegovoj poziciji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.