Prst krivice uperen u Kloppa: Navijači traže povratak Buvača

Godinama su Klopp i Buvač sarađivali

Prst krivice uperen u Kloppa: Navijači traže povratak Buvača

Dok javnost u Srbiji u zanosu komentariše historijsku pobjedu Crvene zvezde nad Liverpoolom, u Engleskoj su, s druge strane, razočarani.

Prije dvije sedmice Redsi su u Ligi šampiona rutinski savladali Crvenu zvezdu sa 4:0, no u revanšu je uslijedilo ono čemu se malo ko nadao, odnosno neočekivana pobjeda crveno-bijelih zbog koje se na udaru kritika našao Jurgen Klopp.

Mediji u Engleskoj pišu kako su Liverpoolovi igrači u utakmicu ušle podcjenjivački, a Twitteraši su se sjetili i bh. trenera Željka Buvača, doskorašnjeg pomoćnika Kloppa. Smatraju, između ostalog, da je razlog za nešto slabijiu i neefikasnu igru na gostovanjima ove jeseni to što u stručnom štabu nema ovog bivšeg nogometaša Borca.

"Iz utakmice u utakmicu je jasnije da je Buvač bio taj koji je kontrolisao kako igramo presing i kako napadamo", komentar je jedanog navijača Liverpoola, dok je drugi tražio da se Buvač vrati u stručni štab,.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Neka ovo bude poziv za buđenje, jer je sve bilo sramotno, ponižavajuće, ovo je bila najgora igra otkako nas gledam."

Buvač je sa Kloppom sarađivao u prethodnih 17 godina, no onda je iz nepoznatih razloga odlučio da se raziđe s njemačkim strategom i otvori novo poglavlje. U međuvremenu se dovodio u vezu sa nekoliko klubova...

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi