Rođeni upisali novu pobjedu

Velež deklasirao Bosnu

Samir Mlaćo

Nogometaši Veleža su stigli do lagane pobjede na svom terenu danas protiv Bosne iz Visokog. Rođeni su slavili 5:1, te upisali jedanaestu pobjedu ove sezone i od svojih navijača za ovu polusezonu se oprostili pobjedom. 

Već u osmoj minuti Rođeni su poveli. Vehabović je bio asistent, a mrežu gostiju trese Cvijanović.

u 22. minuti 2:0. Brandao nakon asistencije Fajića je siguran i već tada je bilo jasno da će tri boda ostati u Mostaru. Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena.

Na početku drugog dijela bez puno uzbuđenja, tek u 65. minuti Fajić pogađa stativu, a dvije minute kasnije Šero lijepim lob udarcem smanjuje na 2:1.

Gosti se nisu dugo radovali, s obzirom da je u 75. minuti Ovčina pogodio za 3:1. Do kraja su se u listu strijelaca upisali Brandao i Fajić i završilo je ubjedljivih 5:1.

Prva liga FBiH, 14. kolo:

FK Velež - NK Bosna 5:1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež: Bobić, Mešanović, Zvonić, Mujezinović, Ćosić, Cvijanović, Mrgan, Fajić, Brandao, Ferreyra, Vehabović.

NK Bosna: Abadžija, Hrvat,Hećo, Ćubara, Velić, Šero, Ljuca, Dubačkić, Pandžić, Jusić, Rizvanović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.