Hat-trick Jaćimovića protiv TOŠK-a,  remi u Jajcu, Bratstvo ubjedljivo

Prva liga FBiH,13. kolo

Hat-trick Jaćimovića protiv TOŠK-a, remi u Jajcu, Bratstvo ubjedljivo

S. Mlaćo

Zvijezda iz Gradačca je nastavila sa sjajnim igrama na svom terenu. Tim iz Banja Ilidže je lako došao do bodova protiv TOŠK-a (3:0), a hat trick je upisao Ognjen Jaćimović i to sva tri pogotka u prvom dijelu.

Gosti su pred sami kraj prvog dijela ostali bez Jovanovića koji je zaradio crveni karton, te im nije preostalo ništa drugo nego da u drugom dijelu pokušaju upisati što blaži poraz.

U drugom dijelu nismo vidjeli mnogo uzbuđenja i ostalo je 3:0.

Remi smo vidjeli u duelu Metalleghe i Jedinstva (2:2), iako su gosti vodili 2:0. Domaći su imali nekoliko veoma dobrih prilika u prvom dijelu, ali se na pauzu otišlo pri prednošću 1:0 za goste. Strijelac je bio Elvin Halavać u 37. minuti.

U 64. minuti Damir Rovčanin pogađa za 0:2 i činilo se da će tri boda put Bihaća. Domaći se nisu predavali, pa je Hota smanjio na 2:1, a zatim pred sami kraj Haračić pogodio za 2:2.

Uvjerljivu pobjedu na svom terenu upisali su nogometaši Bratstva protiv Bosne. Tim iz Gračanice je slavio 4:0, a strijelci su bili u prvom poluvremenu Jasmin Berbić i Stefan Stojanov, dok je u drugom dijelu dva pogotka dodao Maid Jaganjac.

Prva liga FBiH, 13. kolo:

NK Zvijezda - NK TOŠK 3:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Metalleghe - NK Jedinstvo 2:2

NK Bratstvo - NK Bosna 4:0

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi