Dobio lošu ocjenu za suđenje u Mostaru

Vladimiru Bjelici prijeti dugotrajna pauza?

Derbi meč 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koji su u Mostaru odigrali Zrinjski i Sarajevo (2:2) ostao je u sjeni izuzetno lošeg suđenja Vladimira Bjelice iz Istočnog Sarajeva.

Ovaj arbitar je donio niz loših odluka i pravio greške od kojih su neke bile kardinalne, a SportSport.ba nezvanično saznaje da mu prijeti dugotrajna pauza.

Posmatrač suđenja je Bjeličino dijeljenje pravde okarakterisao kao razočaravajuće i ovaj sudac je dobio lošu ocjenu za svoje suđenje u Mostaru.

U BHT-ovoj emisiji koja je posvećena Premijer ligi, predsjednik Komiteta za suđenje Dragan Banjac je istakao da je Vladimir Bjelica napravio tri velike greške i napravio ozbiljne propuste na štetu oba tima.

Bjelica je, po riječima Banjca, pogriješio kod oba penala (i za Sarajevo i za Zrinjski), te prilikom dosuđivanja kornera nakon kojeg je Sarajevo povelo sa 2:1, kada je trebao biti dosuđen gol aut.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.