"Do kada mislite žmiriti nad galopirajućim propastom bh. fudbala?"
„Možeš šta hoćeš, ali nećeš dokle hoćeš!“, poručili su iz Udruženja navijača Fudbalskog kluba Sarajevo

Oglasilo se i Udruženje navijača FK Sarajevo

"Do kada mislite žmiriti nad galopirajućim propastom bh. fudbala?"

E. Škorić

Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo (UNFKS) povodom dešavanja prije, za vrijeme, kao i poslije utakmice 17. kola BHT PL odigrane u Mostaru dana 10.11.2018. između NK Zrinjskog i FK Sarajeva, ali ne ograničavajući se samo na istu, izdaje saopštenje za javnost -otvoreno pismo javnosti i NSBIH.

U saopštenju UNFKS je navedeno sljedeće:

"Sportska javnost u cijeloj Bosni i Hercegovini nijemi je svjedok sistematskog uništavanja fudbala kao cjeline, sa posebnim naglaskom na „elitni“ rang takmičenja – Premijer ligu. Iz godine u godinu interesovanje publike, radi koje bi se trebao igrati taj sport, rapidno opada. Razloga je mnogo, konstantno se ponavljaju, kako kroz medije (bar one objektivne), tako i kroz svakodnevnicu prosječnog zaljubljenika u sport. Ono što zabrinjava jeste apsolutni, i već, slobodno možemo reći, tradicionalni manjak želje/volje/interesovanja krovne organizacije fudbala u BiH za takmičenje pompeznog naziva Premijer liga. Postavljamo logično pitanje NSBiH – do kada? Do kada mislite podizati nivo nezainteresovanosti za bilo šta, osim za reprezentaciju, putovanja i dnevnice? Do kada mislite žmiriti nad galopirajućim propasti bh. fudbala? Do kada mislite puštati sudijsku organizaciju da tjera i ovo malo publike koja je ostala na stadionu? Do kada mislite svojim nečinjenjem odbijati i ovo malo zainteresovanih ulagača u bh fudbal?

Do kada samo crpiti, a ništa ne davati? Do kada graditi zgrade za udoban smještaj, a dopuštati da se ruše fudbalski kolektivi i ugrožavaju pojedinci u blatu i kaljuži raznih „fudbalskih terena“ širom države? Do kada tolerisati orgijanje nacionalista, pjevanje osuđenim ratnim zločincima, poput ovog posljednjeg mostarskog? Do kada sinhronizovano etiketirati navijače huliganima, i nalagati njihovo zlostavljanje u vidu puštanja na stadion u 25-oj minuti, a tjeranja sa istog u 80-oj minuti? Do kada tolerisati kamenovanje sportskih radnika i ugrožavanje njihovih života? Do kada mislite kreirati izgled tabele onako kako vašim džepovima to odgovara? Zadovoljiti će nas odgovor na samo jedno od postavljenih pitanja, a vi izaberite koje. Jedna narodna izreka kaže : „Možeš šta hoćeš, ali nećeš dokle hoćeš!“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koristimo priliku da pozovemo cijelu bh fudbalsku javnost da se probudi iz letargije u koju su suptilno gurnuti od strane NSBiH , i izbore se za ono što najviše vole – jedan dan u sedmici, sa dragim ljudima gledati voljeni klub. Pošteno. Bez sudijskih krađa. Bez kamenovanja. Bez policijske torture. Bez unaprijed odlučenog pobjednika. Zamislite glavešine da vama neko oduzme (reprezentaciju) putovanja, hotele, avione, dnevnice? I vi bi reagovali, zar ne !?".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vanja8
BRAVO I SVAKA CAST NA OVOM OBRAĆANJU JAVNOSTI - DOSTA JE BILO
40 8
a.sijak1
Svaka cast nisam simpatizer Sarajeva ali ono nije penal i ovo poslje utakmice treba da se ostro kazni za bolje sutra
34 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi