Pojedini navijači su iskazali zadovoljstvo nakon jednog momenta, a Rahimić ih je pozvao na podršku

Velež deklasirao Bosnu, verbalni duel Mujezinovića i Vehabovića naljutio navijače

"Ne treba nam narušavanje atmosfere, ja ću to riješiti sa igračima"

Samir Mlaćo

Velež je u subotu slavio novu pobjedu pred svojim navijačima. Rođeni su deklasiral Bosnu 5:1, te zadržali sedam bodova prednosti nad Olimpikom. 

Rođeni su rano poveli, a Bosna je pogotkom Šere smanjila na 2:1, da bi izabranici Ibre Rahimića dodali gas te postigli još tri pogotka.

Pojedini navijači Veleža bili su nezadovoljni nakon verbalnog sukoba Mujezinovića i Vehabovića prlikom izvođenja slobodnog udarca. Zasmetalo im je to, pa su od nekih pale i teške riječi.

"Publika je naš 12-ti igač. Protiv Bosne je bilo više navijača nego protiv Bratstva, a desio se jedan momenat koji je iritirao publiku. Neki su to iskoristili, bilo je nekih povika što ne bi trebalo. U Barceloni i Realu dođe do nesuglasica, ali ne smijem odmah gledati to tako. U pobjedničkom smo nizu, ja ću to riješiti sa igračima ukoliko ima nesporazuma. Mi moramo zadržati pobjedničku atmosferu, znamo da je publici drago kada Velež pobjeđuje, ali moraju shvatiti da i kod igrača dođe do nervoze. Vrlo je važno da igrači nisu odgovorili publici, a naravno da uvijek ima onih koji misle da nešto što neko radi ne valja. Oni su gledaoci, mi igrači i to moramo prihvatiti. Ne trebamo narušavati atmosferu, trebamo se okrenuti što prije utakmici u Konjicu i nastaviti pobjedničku atmosferu", kazao je trener Veleža Ibro Rahimić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Što se tiče ružnih povika sa tribina, oni dosta negativno utiču pogotovo na nas mlade igrače. Treba nam samo podrška, a te druge svari su nepotrebne. Nadam se da će u budućnosti ti stvari biti mnogo drugačije", istakao mladi član Veleža Amar Alikadić.

Velež će u subotu u goste Igmanu iz Konjica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.