Košarkaši Bratunca na svom su parketu savladali večeras ekipu sarajevske Bosne.

Domaći košarkaši zasluženo pobijedili goste iz Sarajeva

Bosna poražena u Bratuncu

Večeras su u Bratuncu domaći košarkaši KK Bratunac u svojoj dvorani zasluženo savladali sarajevsku Bosnu rezultatom 93:80 u odličnoj utakmici koja je mogla zadovoljiti sve one koji su došli pogledati ovu utakmicu.

Domaći košarkaši igrali su dobro, pogotovo u fazi napada nošeni sjajnom partijom američkog pojačanja Alcegairea ali gosti nisu dali da bratunački košarkaši odu na sigurnu prednost koja bi im osigurala pobjedu u ranijoj fazi utakmice. 

Ipak u posljednjoj dionici susreta košarkaši Bosne ostali su bez goriva a Alcegaireu su se do kraja pridružili i Pantić, te Nikolić i priča je bila završena. Wesley Alcegaire stavio je 30 koševa, a Pantić 15 i Nikolić sa 14 uz njega najzaslužniji za trijumf domaćina.

Arian Dosen postigao je 20 poena za Bosnu, dok su Durak i Pilavdžić ubacili po 15 poena za sarajevski tim. Inače, ovaj susret igran je u sjajnoj atmosferi koju je napravila domaća publika koja je sjajnim navijanjem nosila svoje ljubimce do pobjede.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Bratunac: N.Nikolić 11, S.Nikolić 14, Pantić 15, Tavarion 2, Alcegaire 30, Nik.Nikolić, Pavlović 9, Bogićević, Maksimović, Jokić, Kovač 12, Milidrag

KK Bosna Royal : Durak 15, Pilavdžić 15, Zimić 5, Mallory 12, King II 3, Ovčina, Aladin, Dosen 20, Urakalo, Guity 10, Bektić

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.