Zrinjski slavio u Sarajevu protiv Bosne

Košarkaško prvenstvo BiH

Zrinjski slavio u Sarajevu protiv Bosne

E. Škorić, foto: S. Bošković

Košarkaši Zrinjskog slavili su protiv Bosne u gostima u meču 4. kola Premijer lige BiH rezultaotm 104:95.

Poslije prve četvrtine Bosna je vodila 27:22, a na poluvremenu su Studenti također imali prednost i to nešto veću, pošto je bilo 53:46.

Zrinjski je pitanje pobjednika riješio u trećoj četvrtini u kojoj je ubacio čak 37 poena (37:17).

Tako su gosti u zadnjoj dionici održavali prednost i na kraju ostvarili pobjedu, drugu uzastopnu i sada su na omjeru 2-2, dok je Bosna na omjeru 1-3.

Aleksandar Todorović je ubacio 26 poena u pobjedi Mostaraca, Marko Ramljak je ubacio 16, Ivan Miličević 13, a Aleksandar Sokolović 12. Po 11 poena dodali su Marko Šutalo i Sven Smajlagić. Dvocifren je bio i Marko Ljujić sa 10 poena. Za Plemiće je danas premijerno za prvi tim u zapisnik bio uvršten i mladi Karlo Zelenika, velika nada mostarske košarke koji silom prilika nije ulazio u igru ali u godinama pred nama ovaj mladić će sigurno biti u ozbiljnoj rotaciji mostarskog kluba.

Bosna Royal - Zrinjski 95:104 (27:22, 26:24, 17:37, 25:21)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bosna: Durak 9, Mallory 16, King 25, Pilavdžić 12, Guity 8, Aladin, Bektić, Dosen 23, Barukčija, Kosovac, Urakalo, Zimić 2.

Zrinjski: Ramljak 16, Smajlagić 11, Sokolović 12, Miličević 13, Ljujić 10, Šutalo 11, Pajić, Zlomislić, Todorović 26, Pandurić 2, Zelenika, Šamadan 3.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi